Часовници „Made in China“

китайски часовник made in china

Е сега, ако кажете, че не носите такъв, излъгахте. Добре, да не носите в момента, но да имате поне един или да сте имали. Навсякъде се мразят, това е напълно ясно. Толкова евтини отвътре и отвън, че може спокойно да ги наречете еднодневки. Но ако имате още този свой, китайски часовник, погледнете дали работи? Май работи, а? Понякога, точно тези китайски боклуци, който купувате за няколко лева, изкарват повече от много други.

В повечето случай, дори производителите на тези часовници, не могат да ви дадат отговор, защо точно техният часовник, който сте купили за 6.25 изкара повече от модел за 100 или 200лв. Разбирайте „изкара“ като още работещ въпреки премеждията ви и напрежението, което му прилагате. Това е в повечето случай така, поради две причини.

часовник произведен в китай

Това че отвън пише, че е правен в Китай, не означава, че всичко е правено там. В много от случаите, той просто е сглобен там, защото работната ръка е по-евтина и по-опитна (макар двете да не са съвместими). Само някой компоненти да са направени в Китай и те да не оказват влияние на работата на часовника.

Добре, ще кажете, че сте виждали и на много други модели часовници надписа, но те все пак си работят, без значение името, което носят.

Това е вярно, поради една причина, която ви обяснихме само няколко реда нагоре – те само се сглобяват в Китай. Дори големи фирми и корпорации също изнасят стоката си в Китай, само за да бъде сглобена там или дори производствените им фабрики са там, а те само слагат надписа. Има изключително много продукти от Америка, който са сглобявани в Китай. Защото американците са хем скръндзи ,хем мързеливи да дадат работа на собствения си народ и да напишат на продуктите си, че са правени в Америка.

 

Така че, невинаги този надпис говори за целия часовник. Много от случаите, механизмът е японски, а те имат наистина хубави и евтини механизми, който биха траели един човешки живот, че дори и повече. Можете спокойно да си купите китайски часовник за 20-30лв и ще знаете, че ще ви издържи достатъчно време, докато си купите друг или може да се насочите и към някоя евтина марка, като например Q&Q. Те правят хубави часовници с доказано качество и живот. Заслужават да се видят.

И не само те, а и много други марки. Много ми е смешно като хората кажат, че произведените неща в Китай са боклуци. Това изобщо не е вярно. В тази огромна страна произвеждат наистина абсолютно всичко, но както имат луксозни и скъпи стоки, така имат и по-евтини. Проблемът е, че до нас достигат най-вече по-евтините им продукти, най-вече поради факта, че стандарта ни на живот е твърде нисък и просто не можем да си позволим по-скъпите неща. Но да казваш, че най-големият производител в света прави само боклуци е малко крайно, още повече като изхождаш от позицията, че ние в ългария в момента за съжаление не произвеждаме нищо. Най-малко поради факта, че всички големи световни фирми произвеждат в Китай, това води до натрупването на голям опит на самите работници, които работят с най-модерните технологии в света. Ще се изумите от качеството на някои часовници произведени в Китай, а и не само- погледнете телевизорите, телеефоните в ръцете Ви и т.н. Вярвате или не по един или друг начин и те са минали през Китай!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *