Часовници Casio, история и бъдеще

часовник касио g-shock

Няма начин да не сте чували за тази марка, дори да не сте маниак на тема часовници, щом влезете в някой магазин, гарантирано винаги има изложени по няколко. Но от къде идва, каква е тяхната история, на какво се дължи популярността им, ще ви опишем в следващите редове. Надяваме се статията да Ви бъде интересна, дори и да не сте фенове на часовниците или марката. Ако някой уебмастър случайно желае линк в тази статия може да ни пише на мейла за контакт.

Casio Computer Co., Ltd, Япония са производители и са основани през 1957 г. Създатели са братята — Тодао и Тошио Касио. Естествено, както в много други истории, в начало фирмата била малка, като първоначално произвеждала части за микроскопи, след което стигнали до производство на калкулатори, и във финалния етап Касио, представя часовник наречен Casiotron през 1974 г. Звучи малко като Роботрон, нали така? С времето, Casio успяват да комбинират в себе си уникалните часовникарски умения с електрониката, като по този начин, те превръщат обикновените часовници в уникален аксесоар за всяка китка. С развиването на технологиите, така и те развиват часовниците си и се налагат постепенно на голяма част от пазара по света.

часовник касио g-shock

Ако смятате, че отделят уникално внимание на часовниците от тип „дигитални“, не сте прави. Те също имат аналогови модели, който далеч не са толкова непопулярни. Повечето са снабдени с прецизен японски механизъм Miyota, а функциите и допълненията на всеки часовник, се определят според модела. Този тип механизъм е известен със своята простота на работа и същевременно синоним на каачество и прецизност. Механизмът не се ползва само за часовниците Casio , но и при други модели. Часовници с механизъм Miyota на най-достъпните цени могат да бъдат открити в сайта IskamChasovnik.com.

Дизайнът също има своя принос към големия пазар. Компанията се старае да задоволи всеки един тип потребител, било то активно спортуващи или хората от висшите ложи. Това е уникално, защото малко компании могат да се похвалят с толкова широка гама продукти. Без значение дали за мъж или за дама, винаги могат да се намерят повече от две решения. Има толкова много модели, разпределени по-различни групи, както за дами, така и за господа от всеки слой на цивилизацията. Можете да намерите дори лимитирани серии, направени по поръчка за някой автомобилен отбор или известен спортист. Определено марката се отличава със своето многообразие на предлаганите часовници.

Не мислете, че дамите ще останат назад. За тях има специални серии, като например Casio Sheen, който предлагат уникално нежни модели с инкрустация на различни камъни. Ако пък предпочитате спорта, тогава можете да се обърнете към серията Casio Baby-G, който са нежния вариант за дамите на прословутата серия G-Shok.

дамски розов часовник касио

Производителите на марката, продължават да внедряват все по-нови и по-нови технологии в своите часовници, като винаги се стараят да постигат отлични резултати, без значение на модела или функцията, която трябва да изпълнява. повечето модели са малко по-скъпички, защото истината е че може да бъдат открити водоустойчиви спортни часовници за в пъти по-ниски цени. Но пък часовниците Casio имат и доста скрити функции, както и набор от фенове, които държат на марката!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *