Проклятието на един определен ръчен часовник!

ръчен часовник със страшна история

Още с пораждането на света е възникнала и легендата за доброто и злото, която разказва как те непрекъснато воювали помежду си, но никой не побеждавал, за да не се разруши баланса на вселената.

Навярно сте чели и чували истории за обладани от нечисти сили хора, животни, сгради или предмети. Ето какво би се случило, ако някой зъл демон реши да се свре в един малък часовник:

Историята на прокълнатия часовник започва в ранните години на миналия век, в далечната 1920 г., когато много от хората били жертва на глада, породен от Голямата депресия. Разбира се, и тогава имало много бедни и много богати, а дълбоката пропаст, която ги разделяла пораждала завист.

Човекът, поръчал този часовник е трябвало да почака осем години, преди да си го получи, като три от тях били необходими за създаването на чертежите, а останалите пет за изпълнението им.

Любопитното е, че не е известна случка, която да провокира някой да прокълне часовника. Предполага се, че е привличал енергията от завистта на хората около себе си, породена от факта, че за него е била платена сумата от петнадесет хиляди долара, която по онова време е била огромна.

В какво се е изразявало проклятието на часовника? Убивал е близките на своя собственик. Известно време след като започнал да носи часовника, богаташът загубил малкия си син, а няколко месеца по-късно починал негов близък приятел. Преди да разбере, че всичко това се случва благодарение на часовника загубил и втория си син.

Никак не е лесно да вземеш решението да се отървеш от скъпоценност за петнадесет хиляди долара, но когато животът на близките ти е застрашен, не ти остава друга възможност.

Историята продължава на семейната моторница, на която банкерът бил с дъщеря си. Обяснил на малкото момиче, че нещо толкова скъпо не е в състояние да носи добро и понечил да хвърли часовника във водата. В същия момент момичето го спряло. Помолило баща си да му остави часовника, под претекст да го пази. Така и направил.

През всичките години, докато го пазила никога не го сложила на ръката си. Предала го на своя син, той на свой ред на своя, който го продал на хората от музея, чиято витрина днес бива украсявана от прокълнатият часовник.

Няма информация колко точно хора са станали жертва на часовника, дали някой го е проклел по време на неговото създаване или злите очи на хората са причина за всичко случило се на онези около него. Не се знае и  как се казва музея, в който се пази, но ако сте достатъчно упорити в своето търсене, бихте могли да се запознаете с това великолепие на часовникарското майсторство и да останете смаяни от всичките функции, комбинирани в него.

Разбира се това е само една интересна история и далеч не сее отличава със своятаа достоверност. Въпреки това ние препоръчваме да носите по-евтини часовници от сайтове като IskamChasovnik.com.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *