Елегантен часовник или спортен да изберем?

На какъв часовник да се спрем е поредната дребна, но съществена дилема.

За избора на добър аксесоар е нужна и добра информираност. Ако сте човек, който не е разточителен и би желал да притежава само един часовник, то сте изправен пред дилемата дали спортен или елегантен часовник да си изберете.

Разбира се това най-вече зависи от начина ви на живот, динамиката, хобитата и интересите ви. За да не се получава разминаване и добрият вкус да бъде нарушен, облика на личността ви трябва да съвпада и с външния вид и аксесоарите ви.

Часовникът, като един аксесоар, който се носи постоянно, е труден за избор. Едва ли някой може да отсече точно – аз съм елегантен или спортен тип. Понякога ни се налага да посещаваме събития непривични за нас и точно тогава изпадаме в недоразумения със стила си. Поради тази причина е и трудно да разполагаме само с един часовник.

Елегантните часовници са изработени от материали като злато, метал и кожа, механизма им е обикновено кварцов и дисплея е аналогов.

Спортните часовници най-често са изработени от гума, найлон, плат и силикон, дисплея е дигитален и механизма е автоматичен или механичен.

За хората твърдо убедени да притежават само спортен или елегантен часовник нека споменем два фактора, които биха ги ориентирали кой стил ежедневен часовник им приляга повече.

Каква е средата ви – ако сте човек живеещ сред общество от богаташи и хайлайф събитията са ежедневие за вас, то изборът на елегантен часовник е необходимост. Но ако сте човек, който е обграден ежедневно от спортисти или вие самият сте такъв – спортният часовник е отличен избор за вас. Това са две твърде крайни сравнения, но средата определя и стила. Тъй като часовникът ежедневно е на ръката ви и не може да бъде сменян твърде често като дрехите, то правилният му избор е от толкова съществено значение.

Какво работите и какви са заниманията ви в свободното време – не бихте си представили бизнесмен на делова среща с евтин водоустойчив часовник, нали? Нелепо е все пак. А как бихте реагирали на футболист с елегантен часовник на тренировка? Работния ви статус и заниманията ви в свободното време, свързани неизменно с него са определящи дали спортен или елегантен стил ще изберете за ежедневието си. Всеки може да си позволи да бяга в парка, но не с елегантен часовник на ръката. Спортистите са сред честите участници в светски събития, но не и носейки спортни часовници.

Може би цялото това сравнение и разделение ви обърква.

Да, има елегантни спортни часовници и елегантни часовници със спортен стил, но като цяло те пак си остават в категорията „спортен“ или „елегантен“. Те могат да бъдат функционални и изискани същевременно, но принадлежащи на своята категория с белезите й споменати по-горе.

Часовникът е аксесоар, който говори много за притежателя си. Той трябва да бъде много внимателно подбран за да ни дава всичко желано при ежедневна употреба.

1 Comment

  1. Стоян К

    Най-добре и двата! Имам спортен за фитнеса, нищо особено, даже бих казал, че е евтин, но ми върши чудесна работа. Отделно и един по-стилен механичен.

    Reply

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *