Евтини керамични бижута, къде да ги открием и защо?

керамично колие с пчелика

Защо пък да търсим евтини бижута?

Когато започнем да се замисляме върху този въпрос, първата ни асоциация обикновено е със зле изглеждаща жена с много и лошо съчетани евтини бижута.

Не знаем защо за много жени количеството е по-важно от качеството. Много по-естетично би било да се сложат по-малко аксесоари, но правилно съчетани, отколкото много такива,  безразборно нахвърляни по тялото.

Само едно бижу, независимо от цената, ако е правилно съчетано с дрехите и останалите аксесоари, няма как да е проява на безвкусица.

За да се определи едно бижу дали е евтино, най-вече зависи от материала от който е направено. Докато за вкуса на притежателя му, може да съдим по формата и начина на изработката.

Ясно е на всеки, че тук става въпрос за така наречената имитационна бижутерия.  Определено това може да означава – евтини материали или евтин материал, който прилича на скъп, или копие на скъп марков модел.

Само трябва да отбележим, че има много материали- дар природен като дърво, черупки и други, от които също могат да се получат евтини бижута, но да са качествени. Някои от тях са направени от майстори неизвестни, които работят евтино, защото никой не ги познава и няма как да си продадат изделията на по-висока цена. В тази категория спадат и т.нар. керамични бижута. Те са ръчно изработени с много любов, материалите на изработка са изцяло естествени- това са керамични елементи, връвчици и мъниста. Цената им е ниска, но визията им повече от приятна. Ако пък търсите евтини керамични колиета, то лесно може да ги намерите тук: http://iskamchasovnik.com/evtini-damski-kolieta

керамично колие с пчелика

Евтини бижута или такива на по-ниска от обичайната цена е другата страна на въпроса. Защото като анализираме пазара, става ясно, че надценките на нискокачествените артикули са необосновано големи.

Веднага ще се разочароваме, ако гривничката за 5- 6 лв ръждяса на втория ден или съвсем случайно пластмасовото ни колие се разпадне в ръцете ни.

Понякога е удобно да се използват евтини бижута, например необходими за едно слагане, за една вечеря, за един тоалет или просто само за плажа.

Кризата и тя оказва своето влияние.

Имахме възможност да наблюдаваме работата в един магазин за сребро почти няколко години. След опашките и струпванията на хора преди години на щанда за сребро, днес клиентите се броят на пръсти. Оказа се, че напоследък дори и за абитуриентските балове се търсят по-евтини комплекти или направо се преминава на имитационна бижутерия.

Евтините бижута са като истински дар за колекционерите и хората, които държат на солидните количества.

Всеки от нас  си има страст, а тя- своето логично обяснение.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *